Psychedelic Warlord

Beto O’Rourke bio je kao mladić član legendarne hakerske skupine ‘The Cult of the Dead Cow’

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

U toj je skupini pisao online eseje pod pseudonimom »Psychedelic Warlord«. U jednom je, primjerice, ismijavao nekog neonacista, a u drugom pisao iz perspektive ubojiceSAN FRANCISCO Demokratski političar Beto O’Rourke, koji se kandidirao za predsjedničku nominaciju stranke, bio je kao tinejdžer član jedne od najpoznatijih hakerskih skupina.


U ekskluzivnom intervjuu o knjizi o toj skupini koja će biti uskoro objavljena, bivši američki kongresnik iz Teksasa potvrdio je da je kao mladić u El Pasu bio član skupine »Cult of the Dead Cow«.


U toj je skupini pisao online eseje pod pseudonimom »Psychedelic Warlord« koje bi mogli iskoristiti njegovi politički pristaše i protivnici. U jednom je, primjerice, ismijavao nekog neonacista, a u drugom pisao iz perspektive ubojice.
Bivši kongresnik time je najistaknutiji bivši haker u američkoj politici.


Nema naznaka da je sudjelovao u najopasnijim hakerskim akcijama, da je provaljivao u računala ili pisao kodove koji su to drugima omogućili.


Nakon njegova aktivnog razdoblja kasnih 1980-ih, ta je skupina postala poznata po objavi alata koji su omogućili običnim vlasnicima računala da hakiraju tuđa računala.


Kaos koji je nastao potaknuo je Microsoft da dramatično poboljša sigurnost.


O’Rourke je imao neobičan životni put za jednog predsjedničkog kandidata. Rođen je u uglednoj obitelji iz El Pasa i bio je poslan u internat i na Ivy League koledž. Kao mladić je bio buntovnik i svirao je u punk bendu, a potom je pokrenuo malu tehnološku tvrtku i alternativni časopis koji ga je lansirao u lokalnu politiku.


Na nacionalnoj sceni istaknuo se prošle godine kada je na kongresnim izborima izgubio od teksaškog republikanskog kandidata Teda Cruza. Nedostajala su mu tri postotna boda.