Moguće proširenje istrage

Još 20 djevojaka beogradskoj policiji prijavilo redatelja Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje

Šarlota Brnčić

Miroslav Mika Aleksić / Screenshot

Miroslav Mika Aleksić / Screenshot

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužiteljstvu, koje će donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istraguBeogradska policija zaprimila je veliki broj novih prijava protiv Miroslava Mike Aleksića (69), redatelja i vlasnika privatne škole glume »Stvar srca«.


Kako danas izvještavaju Novosti, od trenutka kada je priopćeno da je Aleksić uhićen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.


Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužiteljstvu, koje će donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.
Aleksić je uhićen pod sumnjom da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.


Za sada mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam kaznenih djela nedozvoljene spolne radnje, a među žrtvama su također glumica Iva Ilinčić i Sara Zeljković. Prema nekim informacijama, tužiteljstvo bi od srijede trebalo početi uzimati izjave od oštećenih.


Aleksiću je, nakon saslušanja, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najprije boraviti u karanteni, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa koronavirusom.


Ćeliju će dijeliti sa još trojicom pritvorenika, i to u dijelu zatvora koji služi kao karantena. Potom će biti smješten u regularni zatvorski blok i ćeliju, gdje vjerojatno neće biti sam. Kao i svi drugi, imat će pravo na pakete i posjete dva puta mjesečno.