Olujno nevrijeme

FOTO Belgiju nakon samo deset dana pogodila nova poplava. Bujica nosi aute, rušili se zidovi kuća

Hina

Reuters

Reuters

Poplave su i u gradu Namuru, javila je mreža RTBF. U tome glavnom gradu Valonije, jedan se zid urušio na kolnik  blizu kasina, a više je kuća moralo biti evakuiranoOlujno nevrijeme ponovno je pogodilo Belgiju te izazvalo štete, deset dana nakon poplava u kojima je poginulo 36 osoba, prenose agencije u nedjelju.


Vozila u gradu Dinantu odnijela je poplava, blokirajući željeznički prijelaz, objavila je novinska agencija Belga u subotu navečer navodeći željezničku tvrtku Infrabel. Željeznički promet već je ranije ovaj mjesec bio blokiran zbog poplava.


Poplave su i u gradu Namuru, javila je mreža RTBF. U tome glavnom gradu Valonije, jedan se zid urušio na kolnik  blizu kasina, a više je kuća moralo biti evakuirano.
Pogođeni su i daljnji gradovi diljem Belgije, izvijestila je Belga. U pokrajini Valonskom Brabantu  zabilježeni su odroni, a u pokrajini Antwerpen na sjeveru zemlje spasilačke službe primile su više poziva za pomoć.


U toj regiji kuće su poplavljene, a kuću je udario grom.


Foto galerija: Poplave opet pogodile Belgiju Foto: Reuters


Nisu odmah bile dostupne informacije o mogućim smrtnim slučajevima ili ozljedama. Do petka je Belgija zabilježila 36 smrtnih slučajeva zbog ranijih poplava, a sedam osoba još se vodi kao nestalo.


Društvenim mrežama šire se snimke ulica s bujicama što podsjeća na scene prije deset dana u pokrajini Liege.


Glasnogovornik za krizna stanja Antoine Iseux je ipak naveo da se “stanje nikako ne može usporediti” s poplavama 14. i 15 srpnja, jer subotnje padaline nisu izazvale izlijevanje rijeka.


No materijalne su štete velike jer su poplavljeni podrumi, stanovi i vozila.