Johanna Bassani

Austrija tuguje za mladom skijašicom: Njena oproštajna poruka šokirala je cijelu zemlju

Hina

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot TwitterAustrija tuguje nakon što je velika nada nordijske kombinacije 18-godišnja Johanna Bassani pronađena mrtva, a navodno je izvršila samoubojstvo zbog silnog pritiska na njezinu karijeru.


Mlada djevojka je pronađena mrtva samo tjedan dana nakon svog 18. rođendana, a uzrok smrti još nije službeno poznat.


Međutim, dio austrijskih medija je objavio kako je djevojka izvršila samoubojstvo, jer je pored njezinog tijela pronađeno nekoliko oproštajnih pisma, što je potvrdio javni tužitelj. U njima Bassani navodno, piše o velikom pritisku austrijskog saveza.
“Ne mogu to više, ne mogu više”, napisala je između ostalog.


U dobi od 18 godina smatrali su je velikom nadom austrijske nordijske kombinacije, a u siječnju ove godine osvojila je ekipnu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Lausanni.


Nordijska kombinacija je sport na snijegu koji uključuje dvije discipline – skijaško trčanje i skijaške skokove. Rezultati oba natjecanja se zbrajaju i tada se određuje konačni pobjednik.


Nordijska kombinacije je na programu zimskih olimpijskih igra od prvih ZOI 1924. u Chamonixu, ali samo za muškarce. Žene će olimpijsku premijeru u ovom sportu imati ne prije 2026., dok bi na svjetskim prvenstvima mogle nastupiti od 2021.


Izraze sućuti obitelji su izrazili čelnici Međunarodnog skijaškog saveza (FIS), kao i vodstvo Austrijskog skijaškog saveza (OSV).