ONI NEMAJU SUMNJI

Američki covid-show: Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton cijepit će se pred kamerama

Hina

Reuters

Reuters

Barack Obama (59) je rekao da u "potpunosti vjeruje" zdravstvenim vlastima zemlje uključujući imunologa Anthonyja FaucijaWASHINGTON – Bivši američki predsjednici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton izjavili su da su se spremni javno cijepiti protiv covida-19 kako bi na to potaknuli sugrađane.


Barack Obama (59) je rekao da u “potpunosti vjeruje” zdravstvenim vlastima zemlje uključujući imunologa Anthonyja Faucija, istaknutog znanstvenika, jako cijenjenog u Sjedinjenim Državama. “Ako mi Anthony Fauci kaže da je cjepivo sigurno i da štiti od covida, neću oklijevati”, izjavio je u razgovoru za SiriusXM.


“Kada bude dostupno za manje osjetljive ljude, obećajem da ću se cijepiti. Mogu to učiniti na televiziji, kako bi ljudi vidjeli da vjerujem znanosti”, dodao je, prenosi agencija France presse.
Predstavnik Georgea W. Busha je rekao kasnije za CNN da je Bush također spreman promovirati cjepivo protiv covida-19.


“Cjepiva moraju biti sigurna i najprije se cijepe prioritetne skupine”, rekao je Freddy Ford. “Predsjednik Bush će pričekati da na njega dođe red i rado će se cijepiti pred kamerama”.


Glasnogovornik Billa Clintona je također za CNN rekao da će se “Clinton cijepiti javno ako to može potaknuti Amerikance da učine isto”.


U kolumni Washington Posta pozvan je novoizabrani predsjednik Joe Biden, (78) i buduća potpredsjednica Kamala Harris, (56) da se cijepe u izravnom tv-prijenosu kako bi uvjerili skeptike u Sjedinjenim Državama, koji zbog brzine njegovog razvoja sumnjaju da  je pouzdano.