Svijet

Foto: YouTube - HBO

Igranje Boga

Razotkrivena šokantna praksa američkih ginekologa: Neplodnost muževa pacijentica „liječili“ – svojom spermom

To da djeca odrastu uz roditelje i nikad ne saznaju da oboje ili jedan od njih nije njihov biološki roditelj nije toliko čudo i rijetkost, kad se to iz raznih razloga namjerno krije od djece. U ovom slučaju nedaća i skandal je u tome što ni biološka majka nesretne Wendi nije znala da je ginekolog otac njene kćeri

Reuters

KORONA SKI SEZONA

Austrija otvara skijališta 24. prosinca, ali uvodi obveznih 10 dana samoizolacije za sve koji uđu u zemlju

Od ponedjeljka 7. prosinca pa do 10. siječnja uvodi se desetodnevna samoizolacija za sve koji ulaze u Austriju s izuzetkom tranzita. Ovu izolaciju će biti moguće prekinuti nakon pet dana uz predočenje negativnog Covid-19 testa.

Reuters

DOZVOLILI ULAZAK PFIZERA I BioNTechA

U Britaniju stiže 800.000 doza: Cijepljenje počinje već narednog tjedna, ali neće biti obvezno

"Snažno potičem ljude da se cijepe ali nije u našoj kulturri i nije naša ambicija propisati obvezno cijepljenje. To nije kako radimo stvari", rekao je premijer Johnson i dodao: "Zaštita cjepiva omogućit će nam da nastavimo živote i pokrenemo gospodarstvo".

Foto Pixsell

NE UTRCI FARMACEUTA

EU se protivi brzopletom odobravanju cjepiva, britanska odluka je problematična

„Očito postoji globalna utrka da se cjepivo stavi na tržište što je brže moguće”, rekao je Tiemo Wolken, eurozastupnik iz redova socijalista i demokrata (S&D), druge najveće skupine u Europskom parlamentu nakon EPP-a.