PROGNOZA VREMENA

Sutra se očekuje obilnija kiša, a za vikend bura, zahlađenje i sunčano na sjevernom Jadranu

P. N.

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Na Jadranu još u subotu nestabilno, dok će sjevernije zapuhati bura uz koju će se razvedravati... Pojačane bure će u nedjelju biti duž obale, ali već će početkom tjedna oslabjeti.Prema prognozi DHMZ-a već sutra od jutra očekuje se pretežno oblačno s povremenom kišom.


Mjestimice obilnija oborina moguća je u gorju i u Posavini. Pljuskovi praćeni grmljavinom na Jadranu će ponegdje biti izraženi, osobito u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren, u Slavoniji i Baranji jugoistočni i istočni, u Gorskom kotaru i Lici jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno, na jugu još i jako jugo, a na sjevernom dijelu i južni vjetar. Temperatura uglavnom između 10 i 15 °, duž obale i na otocima od 15 do 20 °C. Sutra od jutra umjereno ili pretežno oblačno s čestom kišom, lokalno i obilnom, a na Jadranu, osobito u Dalmaciji i izraženim pljuskovima…


Na sjevernom Jadranu očekuje se umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u gorju slično – lokalno će pasti i obilna oborina… Puhat će umjeren vjetar s juga, a temperatura od 13 do 18 stupnjeva.
Za vikend postupna stabilizacija vremena – kiše će biti još uglavnom u noći na subotu, rijetko i ujutro,,, a zatim će se naoblaka kidati pa će u nedjelju prevladavati sunčano… Vedrina će dobro utjecati na naše raspoloženje, ali donijet će hladne noći pa će početkom tjedna ponegdje biti mraza, često i magle.


Na Jadranu još u subotu nestabilno, osobito u Dalmaciji, dok će sjevernije zapuhati bura uz koju će se razvedravati… Pojačane bure će u nedjelju biti duž obale, ali već će početkom tjedna oslabjeti.