VELIKA ZAPLJENA

Suradnjom dvaju policijskih uprava pronađena veća količina droge i oružja

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Sergej Drechsler

Ilustracija: Sergej DrechslerDjelatnici PU vukovarsko-srijemske su proteklog vikenda u suradnji s policijskim službenicima PU osječko-baranjske, u Vukovaru, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 33-godišnjak.


Pretragom je pronađena veća količina droge, oružja i novčanih sredstava za koja se sumnja da su pribavljena preprodajom droge, a 33-godišnjak je uhićen zbog sumnje u više kaznenih djela, nakon čega je predan policijskim službenicima PU osječko-baranjske na daljnje postupanje.
Iz PU osječko-baranjske priopćeno je kako je u Osijeku, prilikom kontrole prometa, zaustavljen motocikl kojim je upravljao 36-godišnjak. Prilikom kontrole, policajcima je predao PVC vrećicu s oko 30 grama amfetamina, što su policajci oduzeli.


Temeljem naloga suda, u Branjini, policijski službenici su pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 36-godišnjak te su pronašli i oduzeli 6 stabljika marihuane.
Nadalje, da su u Vukovaru, policajci pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 33-godišnjak te su pronašli i oduzeli 1432 grama marihuane, 1312 komada tableta ecstasya, oko 530 grama amfetamin-speeda, 7 grama gljiva psilocibin, digitalnu vagu, 19 grama tableta “danabol”, mobitele, novac, jednu automatsku pušku model M-70 s pet spremnika i 332 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, jedan pištolj marke Beretta, kalibar 7,65 milimetara sa spremnikom i 15 komada streljiva kalibra 7,65 milimetara te jednu zračnu pušku s optikom.
Dvojac je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.
Provedenim krim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a 33-godišnjak kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.