Domovinski pokret

Stjepo Bartulica i Miroslav Škoro zajedno na izbore: ‘Vrijeme je za nove vrijednosti’

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Želim dati svoj doprinos našoj zemlji i zajedno s Domovinskim pokretom pružiti ljudima u Hrvatskoj izbor koji nadilazi dosadašnje političke elite, izjavio je BartulicaKonzervativni intelektualac Stjepo Bartulica vodit će Odbor za vanjsku politiku Domovinskog pokreta, izvijestio je u utorak Domovinski pokret Miroslava Škore.


„Želim dati svoj doprinos našoj zemlji i zajedno s Domovinskim pokretom pružiti ljudima u Hrvatskoj izbor koji nadilazi dosadašnje političke elite. Stanje u kojem se kao država i društvo nalazimo može se i mora promijeniti, kako bi se zaustavilo zaostajanje za razvijenijim zemljama”, izjavio je Bartulica.


Smatra kako je od najvećeg nacionalnog interesa boriti se protiv ukorijenjenog klijentelizma, za što strukture koje su se zadnjih 30 godina smjenjivale na vlasti nemaju volje ni snage.
„Zato je vrijeme za nove vrijednosti na političkoj sceni“, poručio je.


Stjepo Bartulica povratnik iz SAD-a


Bartulica je povratnik iz SAD-a koji je došao u Hrvatsku 1992. Predaje političku filozofiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik je Centra za obnovu kulture.


Proteklih desetak godina aktivno sudjeluje u društvenom i političkom životu Hrvatske kroz razne inicijative koje su potaknule demokratsku raspravu o bitnim temama.


Obnašao je dužnost savjetnika za vjerska pitanja u Uredu predsjednika RH te savjetnika za vanjsku politiku u Uredu predsjednika Vlade RH. Prije toga je proveo 12 godina u hrvatskoj diplomaciji.