POSLJEDICE AFERE

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak podnio ostavku: Sada slijede izvanredni izbori

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Puljak je danima bio izvrgnut oštroj kritici političke i medijske javnosti jer se nije želio distancirati od Ivoševića niti nakon podizanja optužnice. SPLIT – Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić u petak su službeno podnijeli ostavke, što znači da od danas prestaju obnašati te dužnosti.


Puljak, Ivošević i Kuzmanić ostavke su dali nakon što je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Ivoševića zbog njegovih prijetnji urednici “Slobodne Dalmacije” Nikolini Lulić.


Puljak je danima bio izvrgnut oštroj kritici političke i medijske javnosti jer se nije želio distancirati od Ivoševića niti nakon podizanja optužnice.
Umjesto toga, iznenadio je mnoge svojom odlukom da ostane s Ivoševićem te s njime i Kuzmanićem izađe na izvanredne izbore.


“Biti za Split, a ne od Splita, naš je moto i nadam se da će to biti bez političkih opstrukcija nakon što nam građani ponovno daju povjerenje”, rekao je Puljak novinarima nakon predaje ostavki.


Puljak je ranije najavljivao da će Kuzmanić nastaviti voditi Split do izvanrednih izbora, no Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je da će imenovati povjerenika za Split, što znači da poslove gradonačelnika više ne bi mogao obavljati Kuzmanić.


Puljak je sada moguću pravnu zavrzlamu oko vođenja Splita riješio tako što je i Kuzmanić podnio ostavku.


“Ostavkom gospodina Kuzmanića pokazali smo da nam je na prvom mjestu interes grada Splita, a ne pravne smicalice”, poručio je Puljak.