LOKALNI IZBORI

Split danas bira gradonačelnika: Puljak ili Đogaš?

Hina

Ukupno 163 glasačka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a prve neslužbene rezultate DIP će na svojoj stranici početi objavljivati u nedjelju u 20 sati, što je sat vremena ranije nego u prvom izbornom krugu. SPLIT – Splićani u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora biraju gradonačelnika između kandidata Centra Ivice Puljka i Zorana Đogaša, nestranačkog kandidata HDZ-a i HSS-a.


Ukupno 163 glasačka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a prve neslužbene rezultate DIP će na svojoj stranici početi objavljivati u nedjelju u 20 sati, što je sat vremena ranije nego u prvom izbornom krugu.


Rezultati će se početi objavljivati ranije jer se u drugom izbornom krugu natječu samo dvojica kandidata, objasnio je potpredsjednik splitskog Gradskog izbornog povjerenstva Vuko Adžić Katalinić.
Pravo glasa ima 146.581 evidentirani građanin Splita, što je osam glasača više no u prvom krugu.


To povećanje broja glasača, kako je objasnio Adžić Katalinić nastalo je pošto se u međuvremenu prijavilo još osam građana s prebivalištem u Splitu koji su stekli pravo glasovanja.


DIP će u 12 i 17 sati objaviti izlaznost birača u drugom krugu, a zatvaranjem birališta prestaje dvodnevna izborna šutnja.


Neispunjeni glasački listić ili listić na kojem je birač glasovao za oba kandidata, smatrat će se nevažećim.


Birač sa sobom mora imati javnu ispravu s fotografijom kako bi mu se prilikom glasovanja mogao utvrditi identitet.


Ivica Puljak i Zoran Đogaš natječu se u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika kao dvojica najbolje plasiranih jer nitko od kandidata u prvom krugu nije osvojio natpolovičnu većinu glasova.