Igor Vukadinović

Sin priznao da je oca ubio sjekirom na spavanju, mladom Ličaninu prijeti od 21 do 40 godina zatvora

Marin Smolčić, Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Igoru Vukadinoviću (20) određen je jednomjesečni istražni zatvorSmrt koja je nastupila na 52-godišnjem muškarcu u obiteljskoj kući u Rapainom Kancu kod Brinja ipak je bila ubojstvo.


Podsjećamo kako je Nikola Vukadinović je u ranim jutarnjim satima zadobio više udaraca po glavi i umro na mjestu.


Ipak se slomio i priznao


Kako je izvijestilo je karlovačko državno odvjetništvo, za ubojstvo je osumnjičen njegov 20-godišnji sin Igor, koji je danas priveden na Županijski sud u Karlovcu na ispitivanje.
Ubrzo je utvrđeno da su smrtonosni udari 52-godišnjem Nikoli Vukadinoviću, vlasniku OPG-a, zadani nekim oruđem te je nedvojbeno da je 52-godišnjak preminuo nasilnom smrću.


Ubijeni Vukadinović je u Rapainom Klancu živio s 20-godišnjim sinom i desetogodišnjom kćeri, a ima još jednu odraslu kćer.


U prvi mah je 20-godišnji sin Igor tvrdio je da su ga probudili udarci i buka pa je ustao i otišao vidjeti što se događa, kada je zatekao mrtvog oca.


Kada je mladića policija osumnjičila za ubojstvo oca, a prema neslužbenim informacijama, on je to ubojstvo danas i priznao.


Određen jednomjesečni istražni zatvor


Sudac istrage karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević odredio je u petak Igoru Vukadinoviću (20) iz Repainog Klanca, koji se sumnjiči da jučer sjekirom ubio oca, jednomjesečni istražni zatvor zbog osobito teškog kaznenog djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.


Sudac Ujević je potvrdio da je mladić osumnjičen za osobito teško kazneno djelo za koje zakon predviđa kaznu od 21 do 40 godina zatvora.


Županijsko državno odvjetništvo je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 20-godišnji osumnjičenik jučer u obiteljskoj kući u mjestu Rapain Klanac, kod Brinja u Lici, “alatom, s ciljem da usmrti svojeg 52-godišnjeg oca, zadao ocu udarce u glavu dok je ovaj spavao i time mu nanio ozljede od kojih je umro na mjestu događaja”.


Osim zbog počinjenog osobito teškog kaznenog djela istražni zatvor mu je određen i, kako je rekao sudac Ujević, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke.


“Treba ispitati više svjedoka, a kako su to sve njegovi susjedi i rodbina treba otkloniti tu opasnost”, rekao je Ujević.


Sudac Ujević je, prenosi Hina, također rekao da se osumnjičenik branio šutnjom i da nije priznao kazneno djelo.


Također je rekao da je ubojstvo počinjeno sjekirom.