KRAJ POTRAGE

Shrvani Nenad Periš: “Čekali smo istinu, ona je na kraju bolna, nikakva, teška…”

P. N.

Photo: Milan Maricic/PIXSELL

Photo: Milan Maricic/PIXSELL

Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: "Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući". To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama, poručio je potreseni Nenad Periš.Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga srbijanski MUP u srijedu izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio odjeven njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu krajem 20221.


– Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli “da se istina pronađe”.


Nenad je nakon dojave srbijanskog MUP-a odlučio otići u Beograd. Zasad još nema službene potvrde da se radi o Mateju Perišu. Čeka se nalaz obdukcije, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN osobe, kao i uzrok smrti.
– Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama, poručio je potreseni Nenad Periš.