ISTAKNULI SE

Šestorica hrvatskih vojnika dobila američko priznanje za učešće u misiji NATO-a u Poljskoj

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

Hrvatskim vojnicima je čestitao ministar obrane Mario Banožić rekavši da su pokazali visoku razinu profesionalizma, predanosti i angažmana.ZAGREB – Šest hrvatskih vojnika dobilo je američko priznanje za najuspješnije pripadnike borbene skupine snaga NATO-a u Poljskoj, objavilo je u petak ministarstvo obrane.


Na vojnom poligonu u Republici Poljskoj u četvrtak je održana svečana dodjela priznanja najuspješnijim pripadnicima borbene grupe NATO-a, među kojima je bilo šest pripadnika 8. hrvatskog kontingenta.


Njih 3. bojna 161. pješačke pukovnije Nacionalne garde Washington upisuje u knjigu zaslužnih pojedinaca koji se svojim sposobnostima ističu u obnašanju vojne službe.
Hrvatskim vojnicima je čestitao ministar obrane Mario Banožić rekavši da su pokazali visoku razinu profesionalizma, predanosti i angažmana.


“Od srca čestitam na ovom velikom priznanju pripadnicima Hrvatske vojske koji su još jednom pokazali kako su uzoran i ustrajan rad i ponašanje, najbolji promicatelji naših vrijednosti, ali i najbolji način za zaštitu državnih interesa“, rekao je ministar, stoji u priopćenju


Hrvatska vojska od listopada 2017. pridonosi borbenoj skupini pod zapovjedništvom SAD-a s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa.


Trenutno je ondje 80 hrvatskih vojnika, a od 2017. je u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti sudjelovalo njih 635. Hrvatska vojska će potporu saveznicima u tome području od 2023. godine pružati s bitnicom PzH 2000, navodi se u priopćenju ministarstva obrane.