AKCIJA USKOKA

Policija Šegotu iz Dubrovnika odvela u Zagreb na pretres stana, uhićena je i njegova sestra Tamara

Hina

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Šegota je oko 14,30 sati iz Dubrovnika policijskim automobilom dovezen najprije u svoj ured u Zagrebparkingu na Velesajmu, gdje je zaposlen nakon što je dao ostavku na dužnost u Gradskim grobljima.ZAGREB – Uhićenog bivšeg direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu policija je poslijepodne iz Dubrovnika dovela u Zagreb gdje ga nakon pretrage stana i ureda očekuje ispitivanje u Uskoku zajedno sa četvero suosumnjičenih za korupciju.


Uz Šegotu je, kako se neslužbeno doznaje, na primorsko-goranskom području uhićena njegova sestra Tamara Šegota zbog sumnjivog  poslovanja preko tvrtke Notitia s nedavno preminulim građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja.


Prema pisanu medija, zbog koruptivnih kaznenih djela uhićen je i pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Drago Pleša te dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama.
Šegota je oko 14,30 sati iz Dubrovnika policijskim automobilom dovezen najprije u svoj ured u Zagrebparkingu na Velesajmu, gdje je zaposlen nakon što je dao ostavku na dužnost u Gradskim grobljima.


Uskok i policija o uhićenjima bi se detaljnije trebali oglasiti nakon ispitivanja svih osumnjičenika. Tada će biti poznato hoće li protiv petero uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.


Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak ranije je izjavio kako ne zna za što terete njegovog branjenika, no pretpostavlja da je policija tijekom izvida i tajnih dokaznih radnji, prateći pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i prisluškujući ga, došla do informacija koje se tiču i Šegote s obzirom na njegovu blisku vezu s Bandićem i funkciju tajnika njegove stranke.


Policija i Uskok izvijestili su u srijedu da su zbog koruptivnih kaznenih djela uhitili pet osoba na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području.


Terešak kaže da ne zna tko su preostali uhićenici, ali je čuo da je među njima neki pomoćnik direktora u Gradskim grobljima. Mediji su objavili da je riječ o pomoćniku za pravne poslove Dragi Pleši koji nije došao na posao i čiji ured pretresaju.


U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.


Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.


Nova uhićenja su uslijedila nakon pokretanja velike antikorupcijske akcije u kojoj je krajem lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Bandićem, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.


Dan kasnije, 1. srpnja, Uskok i policija nastavili su s akcijom i zbog primanja i davanja mita uhitili 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.