Supruga hrvatskog predsjednika

Sanja Musić Milanović u Hrvatskoj okuplja prve dame i gospodu na skup koji podupire WHO

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Skup u Hrvatskoj održat će se u suradnji s WHO-om u kojem hrvatska prva dama djeluje kao članica Stručnog savjetodavnog Vijeća Regionalnog direktora za Europu u području inovacija za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti, stoji u priopćenju.ZAGREB – Supruga hrvatskog predsjednika Sanja Musić Milanović najavila je skup prvih dama i gospode iduće godine u Hrvatskoj čiji će zadatak biti prevencija debljine u djece, priopćeno je u četvrtak iz ureda predsjednika.


„Vjerujem kako će upravo takav samit biti jedinstvena prilika za mobilizaciju podrške i sredstava kako bi potaknuli veću angažiranost, inovativna rješenja i otvorili prostor za nove glasove i ideje”, rekla je Sanja Musić Milanović u Tel Avivu na 72. sjednici Regionalnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu.


“Veselim se biti poveznica naših zajedničkih napora za prevenciju debljine u djece“, dodala je.
Skup u Hrvatskoj održat će se u suradnji s WHO-om u kojem hrvatska prva dama djeluje kao članica Stručnog savjetodavnog Vijeća Regionalnog direktora za Europu u području inovacija za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti, stoji u priopćenju.


Musić Milanović se u Izraelu sastala i s čelnikom WHO-a Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom, a u zaključnom obraćanju naglasila je kako je debljina kompleksna bolest koja ujedno predstavlja i rizik od drugih kroničnih nezaraznih bolesti poput dijabetesa tipa 2, poremećaja mentalnog zdravlja i kardiovaskularnih bolesti.


„Moram naglasiti kako se i u vremenu prije pandemije nijedna zemlja iz europske regije WHO-a nije približila ostvarenju našeg cilja, a to je – zaustavljanje porasta udjela djece s debljinom”, kazala je.


“Zato sada naš zajednički cilj i predanost prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti, posebno prevenciji debljine u djece, mora biti postavljen na više mjesto političke agende“, poručila je.