SVE LOŠIJI ODNOSI

Rusija zatvara misiju NATO-u u Moskvi: Odgovor na protjerivanje Rusa zbog špijunaže

Hina

Reuters

Reuters

"Ako članice NATO-a budu imale nekog hitnog posla, mogu kontaktirati naše veleposlanstvo u Belgiji", rekao je Lavrov, prenosi TASS.MOSKVA – Rusija je u ponedjeljak priopćila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO-u nakon protjerivanja osam ruskih dužnosnika koje je Savez okarakterizirao kao “neprijavljene ruske obavještajce” i da će zatvoriti misiju zapadnog vojnog saveza u Moskvi.


Ministar vanjskih Sergej Lavrov je rekao da će članovima vojne misije NATO-a u Moskvi od 1. studenoga biti uskraćene  akreditacije.


“Ako članice NATO-a budu imale nekog hitnog posla, mogu kontaktirati naše veleposlanstvo u Belgiji”, rekao je Lavrov, prenosi TASS.
NATO je 6. listopada protjerao osam članova ruske misije zbog navodne špijunaže, što je posljednji u nizu sporova koji pridonose najgorem pogoršanju odnosa između Istoka i Zapada od prestanka hladnog rata.


“NATO-ova politika prema Rusiji ostaje dosljedna. Pojačali smo odvraćanje i obranu u odgovoru na ruske agresivne poteze, ali istovremeno ostajemo otvoreni za smisleni dijalog”, rekao je tada dužnosnik Saveza objašnjavajući odluku o protjerivanju.


Kremlj je odgovorio da je NATO tim potezom potkopao napore za normalizacijom odnosa.