Krvavi pir

Rasplakao se mladić koji se potukao na svadbi u Imotskom: Kajem se, evo što se zapravo dogodilo

Portal Novi list

Ilustracija / Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tvrdi da mu nije bila namjera ozlijediti mladoženjinog kuma. Kaje se. Oglasio se mladić koji se u petak navečer potukao na svadbi u Imotskom. Tvrdi da mu nije bila namjera ozlijediti mladoženjinog kuma. Kaje se.


Objašnjava da te večeri nije pio. Ovaj 20-godišnjak završio je iza rešetaka nakon okršaja s 27-godišnjim kumom mladoženje. On sam je mladoženji prvi rođak.


Do tučnjave ispred crkve u Ulici Vladimira Nazora nisu se nikada prije vidjeli, piše Slobodna Dalmacija.


Službena verzija
Prema službenoj verziji sukoba, 20-godišnjak je bio na svadbi sa svojom djevojkom te je u jednom trenutku njima nepoznata osoba počela dobacivati djevojci.


Rekao je tom mladiću da se makne, ali je on nastavio sa svojim neugodnim komentarima, što je dovelo do naguravanja. Tada ga je 20-godišnjak udario nogom u glavu.


Potom je pobjegao u kuću svoje bake nakon što ga je potjerao njegov rođak, gdje ga je pronašla policija u subotu rano ujutro te im je priznao napad.


“Počeo je govoriti da je on Šiptar”


Ali, pred zamjenicom Općinskog državnog odvjetnika se uhićeni mladić branio da mu nije bila namjera da ga ozlijedi, već ga je samo hito odmaknuti od sebe i zaštititi svoju djevojku.


Prije par mjeseci dobili su dijete, javlja Slobodna Dalmacija koja donosi i njegovu stranu priče.


“Počeo je govoriti da je on Šiptar i da će mi pobiti sve i je… sve što mi je drago.


U jednom me je trenutku udario šakom u desno rame, a nepoznati muškarac je stao između nas pokušavajući primiriti situaciju.


Uhvatio sam ga rukom za košulju, a on je rekao kako sam je sada isprljao i da ću je lizati”, prepričao je 20-godišnjak.


Htio u  prsa, pogodio u – bradu


Priznaje da ga je htio udariti u prsa da ga udalji, ali je pogodio – bradu pa je pao na beton, na leđa.


Kada je mladić pao, prišao je drugi muškarac te mu rekao da se makne i da će sve on riješiti. To je i učinio. Tvrdi da te večeri nije ništa pio.


Pred sucem istrage se, doznaje Slobodna Dalmacija, rasplakao te je još jednom izrazio veliko žaljenje i kajanje zbog svega što se odigralo.


Ozlijeđeni 27-godišnjak je prebačen u splitsku bolnicu gdje je operiran.


Napadnuti se oporavlja nakon operacije


Prema posljednjim informacijama, oporavlja se.


Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora.


Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na jednog svjedoka odnosno djevojku okrivljenika, dok u odnosu na druga dva svjedoka prijedlog nije prihvaćen pa je ODO podnijelo žalbu na rješenje suca istrage.