predsjednik SDSS-a

Pupovac u sukobu interesa: Povjerenstvo mu odrezalo kaznu od 4.000 kuna, jer nije prijavio imovinu supruge

Hina

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Povjerenstvo je provjerom utvrdilo da Pupovac nije prijavio plaću supruge u točnom iznosu ni ostala njena primanja, automobil, 69 dionica HT-a te dvije nekretnineZAGREB – Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 4000 kuna predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog nesklada u prijavljenoj i utvrđenoj imovni.


Povjerenstvo je provjerom utvrdilo da Pupovac nije prijavio plaću supruge u točnom iznosu ni ostala njena primanja, automobil, 69 dionica HT-a te dvije nekretnine od kojih je jedna u njegovom a druga u vlasništvu supruge.


Protiv saborskog zastupnika Davora Dretara postupak je pokrenut jer nakon stupanja na zastupničku dužnost nije prenio upravljačka prava nad dvjema tvrtkama  – “Valentin šped” i “Vruča čuča”.
Postupak je pokrenut i protiv bivšeg predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića, osumnjičenog u aferi Janaf jer napuštanjem dužnosti nije podnio imovinsku karticu.


Postupci nisu pokrenuti protiv državnog tajnika u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željka Uhlira, saborskog zastupnika i bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića te riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.


Za Uhlira se u dvije prijave navodilo da je primio naknadu za predavanja o Zakonu o obnovi Zagreba u čijoj je izradi i sam sudjelovalo, no pokazalo da, iako je sudjelovao na tom predavanju u organizaciji Informatora, za to nije dobio naknadu.


Obersnel je bio prijavljen za primanje nedopuštenog dara nakon medijskih napisa da mu je prijatelj i riječki poduzetnik Mirko Pavičić na Korčuli, za vrijeme godišnjeg odmora platio ručak u jednom restoranu i najam plovila. Povjerenstvo je utvrdilo da su dužnosnik i Pavičić u prijateljskim odnosima, ali se se ne može utvrditi tko je podmirio te troškove.


Bernardić je bio prijavljen da je izbjegao plaćanje poreza za dobivenu stipendiju od oko 260 tisuća kuna, no postupak nije pokrenut jer je iz načelnog odgovora Porezne uprave proizašlo da zasad nije utvrđena obveza plaćanja poreza na tu stipendiju.