KAZNENO DJELO

Produžen pritvor ocu koji je pripucao na “budućeg zeta” i teško ga ozlijedio

Vladimir MrvošRIJEKA – Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1965.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.


Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 16. lipnja 2021. oko 21,05 sati u okolici Rijeke, motiviran saznanjem o vezi oštećenikovog sina s njegovom kćeri, a koju vezu on ne odobrava, s ciljem da kod njegovog sina (2005.) izazove osjećaj straha, nepozvan ušao u njihovu kuću tražeći od oštećenika da s njim uđe u osobno vozilo, što je ovaj odbio učiniti.


Nakon toga je, pod izlikom da ide po mobilni telefon, iz svog osobnog vozila uzeo pištolj te višekratno izgovarajući prijetnje prema oštećeniku i njegovom sinu ispalio jedan hitac iznad njihovih glava, da bi potom, u namjeri da oštećeniku nanese tešku tjelesnu ozljedu, nišaneći iz blizine pucao iz pištolja u pravcu oštećenikove lijeve noge.
Ispaljeni metak ga je pogodio u predjelu lijevog skočnog zgloba i nanio mu prostrijelnu ranu. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela .