NAPAD NA SLUŽBENE OSOBE

Prilikom intervencije hitnih službi mještani kamenovali policijsko i vozilo Hitne pomoći

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NLDa ponekad intervencije hitnih službi mogu biti opasne zorno su se osvjedočili djelatnici policije i hitne pomoći nakon što su intervenirali u Paragu.


Tamo je javni red i mir pod utjecajem alkohola od 0,95 promila narušavao 26-godišnjak s područja općine Nedelišće reproducirajući glasnu glazbu mobitelom putem pojačala sa zvučnicima.


Uhićen je uz uporabu sredstava prisile te su mu oduzeti predmeti preko kojih je reproducirao glazbu.
Prilikom intervencije policijski službenik je u svojoj neposrednoj blizini primijetio kako na tlu leži žena za zdravstvenim poteškoćama te je pozvana hitna medicinska pomoć.

Na ulici se skupilo više mještana koji su negodovali na policiju i djelatnike hitne pomoći te bacali kamenje na vozila kada je policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućom tvari prema većem broju nepoznatih osoba
Na policijskom vozilu nastala su oštećenja u vidu udubljenja lima i pucanja stakla, dok na vozilu hitne pomoći nisu utvrđena oštećenja.
Protiv 26-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda, dok se kriminalistička istraživanja na okolnosti oštećenja vozila nastavljaju.
Kroz vikend je ukupno evidentirano četiri narušavanja javnog reda i mira glasnim reproduciranjem glazbe u naseljima Parag i Pribislavec.