POZIV U POMOĆ

Preminula dva migranta u vlaku u Texasu, desetak drugih završilo u bolnici

Hina

Reuters

Reuters

U najnovijem incidentu se, prema riječima šefa policije Daniela Rodrigueza vjerojatno radi o tome da su migranti dehidrirali zbog vrućine u vagonima tijekom iznimno toplog vremenaWASHINGTON –  Dva ilegalna migranta ugušila su se u petak u teretnom vlaku u južnom Teksasu, a 10 drugih kojima je trebala medicinska pomoć prebačeno je helikopterom ili vozilom hitne pomoći u bolnicu, priopćila je policija.


Službenici u gradu Uvalde u Teksasu primili su anoniman hitni poziv za pomoć u kojem im je javljeno da se brojni imigranti guše u vlaku, objavila je tamošnja policija.


Po navodima policije, najmanje 15 imigranata trebalo je hitnu liječničku pomoć.
Službenici američke granične ophodnje bili su obaviješteni i uspjeli su zaustaviti vlak istočno od Knippe u Teksasu, u okrugu Uvalde. Privremeno je bila zatvorena američka autocesta 90 radi slijetanja helikoptera.


Savezni istražitelji ispitivali su mogućnost krijumčarenja ljudi, objavilo je američko Ministarstvo domovinske sigurnosti.


Incident se dogodio u blizini mjesta kod kojeg se dogodila ozbiljna nesreća prošle godine, kada su 53 migranta umrla u stražnjem dijelu kamiona na velikoj vrućini tijekom pokušaja krijumčarenja.


U tom slučaju su dvojica Amerikanaca optužena na saveznom sudu i mogli bi se suočiti sa smrtnom kaznom, dok su dvojica Meksikanaca optužena za lakša kaznena djela.


U najnovijem incidentu se, prema riječima šefa policije Daniela Rodrigueza vjerojatno radi o tome da su migranti dehidrirali zbog vrućine u vagonima tijekom iznimno toplog vremena, izvijestila je televizija KSAT.


Državna sigurnost tek treba utvrditi nacionalnost žrtava i je li među njima bilo obitelji ili djece, rekao je dužnosnik ministarstva koji je upoznat s tim slučajem.


Knippa je oko 72 milje (115 km) zapadno od San Antonija i oko 120 milja (190 km) od meksičke granice.


Nalazi se u blizini grada Uvalde, koji je bio poprište masovne pucnjave u osnovnoj školi u svibnju prošle godine, u kojoj je ubijeno 19 školske djece i dvoje učitelja.