SJEDNICA VLADE

Premijer Plenković izrazio sućut obitelji Periš

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Premijer se osvrnuo na europski plan kako doći do neovisnosti o ruskim energentima. “Važno je da su u ovom dokumentu ugrađene bitne sastavnice energetske infrastrukture u RH”, rekao je premijer.U Zagrebu se održava sjednica Vlade, javlja Televizija N1.


Premijer Andrej Plenković na početku je izrazio sućut obitelj Periš, nakon što je iz Beograda stigla potvrda da je u Dunavu pronađeno tijelo Mateja Periša koji je nestao još u siječnju u glavnom gradu Srbije.


Također je govorio o posjedu državnog tajnika Svete stolice Pietra Parolina te rekao kako je ovaj posjet vrlo važan za međusobne odnose, kao i za provedbu svih sporazuma između dviju država. “Posebno je bila važna njegova poruka o poštivanju prava konstitutivnih naroda u BiH, što mislimo da je jako važna poruka o tome kojim smjerom bi se trebalo ići u BiH”, rekao je.
Plenković je rekao i kako je s ministrom Medvedom bio u Maclju, a dodao je i kako je na drugim mjestima dostojanstveno obilježena obljenica Bleiburga koja je “izrazito bolna za hrvatski narod”.


Obilježena je i stota godišnjica rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Premijer je rekao kako je uz potporu branitelja i naroda obilježena ova važna obljetnica.


Premijer se osvrnuo na europski plan kako doći do neovisnosti o ruskim energentima. “Važno je da su u ovom dokumentu ugrađene bitne sastavnice energetske infrastrukture u RH”, rekao je premijer.


“Danas je dosta važan dan, velika konferencija HBOR-a u Istri”, rekao je premijer navodeći detalje o ovoj konferenciji. Dodao je da postoji i šest financijskih instrumenata koji će pomoći jačati financijsku konkurentnost. “I ovdje vidimo dodanu vrijednost članstva Hrvatske u EU-u”, rekao je premijer.