Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore smatra da se ne treba cijepiti: “Imam dovoljno antitijela”

Hina

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić / Reuters

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić / Reuters

“Kod mene raste broj antitijela i ne znam otkud taj fenomen. Onoga trenutka kada broj bude ispod 100 cijepit ću se", kazao je Krivokapić, istaknuvši da će uvijek poslušati savjet svog liječnika. PODGORICA -Predsjednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je u četvrtak da se neće cijepiti protiv koronavirusa, jer ima dovoljan broj antiteijela, te je tako ostao jedini čelnik u Europi koji nije primio cjepivo protiv koronavirusa.


“Kod mene raste broj antitijela i ne znam otkud taj fenomen. Onoga trenutka kada broj bude ispod 100 cijepit ću se”, kazao je Krivokapić, istaknuvši da će uvijek poslušati savjet svog liječnika.


Krivokapić je često u crnogorskoj javnosti kritiziran zbog kršenja epidemioloških mjera, posebno na vjerskim skupovima Srpske pravoslavne crkve, gdje je i snimljen kako se zajedno s ostalim vjernicima “pričestio” istom žlicom.
Podgorički portal Analitika primijetio je da je Crna Gora sada jedina država u Europi čiju vladu predvodi necijepljeni predsjednik, podsjećajući da su pojedini premijeri, poput kosovskog Albina Kurtija, među prvima primili cjepivo kako bi dali primjer stanovnicima svojih država.


Mediji u Podgorici su podsjetili da je srbijanska premijerka Ana Brnabić prvu je dozu primila još u prosincu prošle godine, a Edi Rama iz Albanije u veljači ove godine, dok su čelnici izvršne vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji, Andrej Plenković i Janez Janša, cjepivo primili u ožujku.


U Crnoj Gori posljednja dva tjedna raste broj oboljelih i preminulih od koronavirusa, a čelnici zdravstvenih vlasti pozivaju građane da se cijepe. Crnogorski epidemiolozi su zaprijetili da bi, ako se nastavi pogoršanje zdravstvene situacije, covid propusnice uskoro mogle biti obavezne za sve zaposlene u javnoj upravi.


Crna Gora do sada je cijepila blizu 55 posto odraslog stanovništva. Od početka pandemije u toj zemlji preminulo je preko dvije tisuće osoba, ili preko 0,3 posto populacije Crne Gore.