TRI KOLONE U JASENOVCU

Predsjednik antifašista demantirao Milanovića, pomogao mu i Pupovac: “Nitko me nije ucijenio”

P. N.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Tko, što misli i način na koji to izgovori neću komentirati, no ono što želim reći je da je u tijeku jedan proces, a to je razgovor s Vladom, premijerom. Mene prije svega zanima status antifašističkih boraca, a tu i je i status prostora u kojem je Savez od 1953. godine.”, rekao je HabulinIzaslanstvo manjina u kojoj su saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, predsjednik koordinacije Židovskih općina u RH Ognjen Kraus, saborski zastupnik i predstavnik Savez Roma u RH ‘Kali Sara’ Veljko Kajtazi, i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin, položili su vijence u 12 sati.


Nakon polaganja vijenaca Habulin se osvrnuo na izjavu predsjednika Zorana Milanovića da je u posljednji tren odlučio ne biti u izaslanstvu predsjednika RH jer ga je premijer Plenković ucijenio, javlja N1.


“Nitko me nije ucijenio. Tko, što misli i način na koji to izgovori neću komentirati, no ono što želim reći je da je u tijeku jedan proces, a to je razgovor s Vladom, premijerom. Mene prije svega zanima status antifašističkih boraca, a tu i je i status prostora u kojem je Savez od 1953. godine.”, rekao je Habulin komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića da Habulin nije u njegovoj delegaciji jer ga je premijer ucijenio.
Milanović je rekao da je Habulin zvao Milanovićev protokol i rekao da “mora imati most prema Vladi”.


“Dobro je imati most prema svakome. Moram imati mogućnost razgovarati i s predsjednikom Republike, premijerom, predsjednikom Sabora”, rekao je Habulin.


“Mi smo odlučili zamoliti vas da ne napadate druga Habulina, sva pitanja koja ste njemu postavili, trebali ste postaviti nekom drugom, onome tko vam je dao povod za ta pitanja”, rekao je novinarima kratko Pupovac.


Predsjednik Antifašističke lige RH Zoran Pusić rekao je da se zna zašto danas nije bilo jedne kolone. “Toleriranje nekakvih notornih ustaških sindroma poput ‘Za dom spremni’ je nešto što se ne radi o hrvatskoj prošlosti, nego sadašnjosti i budućnosti. I to je bio razlog zbog čega nije bilo jedne kolone. Naravno, nikome to nije bilo drago. No ja mislim da je to važno pitanje za Hrvatsku”, kazao je za N1.