STRAVIČAN ZLOČIN

Pozadina ubojstva u Repainom Klancu kod Brinja: Dvadesetogodišnjak do smrti udarao oca po glavi

Hina

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Za sada ne mogu potvrditi priznanje, ali mogu potvrditi da je sin doveden u Državno odvjetništvo radi ispitivanja i da će nakon ispitivanja o tome biti objavljeno priopćenje”, rekla je Magdić Bižanović.KARLOVAC – Na Županijskome sudu u Karlovcu u četvrtak popodne ispituje se Igor Vukadinović (20), osumnjičen da je jučer u obiteljskoj kući u Repainom Klancu kod Brinja ubio oca Nikolu Vukadinovića (52).


Kako doznaje Hina u Policijskoj upravi u Gospiću, sin je uhićen sinoć pod sumnjom da je počinio “teško kazneno djelo ubojstva”, no sve do ispitivanja na Županijskome državnom odvjetništvu nije priznao da je počinio to djelo i branio se šutnjom.


Županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović rekla je da je predmet primljen danas tek poslije 15 sati, da ispitivanje još traje, da se čeka obdukcijski nalaz i da njezin zamjenik sina žrtve ispituje kao osumnjičenika.
“Za sada ne mogu potvrditi priznanje, ali mogu potvrditi da je sin doveden u Državno odvjetništvo radi ispitivanja i da će nakon ispitivanja o tome biti objavljeno priopćenje”, rekla je Magdić Bižanović.


Jučer je nakon očevida Magdić Bižanović potvrdila da su udarci žrtvi zadani po glavi nekim oruđem te kako je nedvojbeno da je 52-godišnjak umro nasilnom smrću.


Tijekom očevida s mjesta zločina jučer su  uzeti tragovi, odvjetništvo je naložilo obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti te izvide radi utvrđivanja svih drugih okolnosti u kojima je počinjeno ubojstvo.


Kako se neslužbeno doznaje, ubijeni Vukadinović bio je vlasnik OPG-a i u Rapainom Klancu živio je s 20-godišnjim sinom i desetogodišnjom kćeri. Ima još jednu odraslu kćer, a njihova majka živi u inozemstvu.


Sudac istrage Ante Ujević najavio je da će večeras odlučiti hoće li se 20-godišnjaku odrediti istražni zatvor.