TERETI SE ŠEST OSOBA

Policija u PGŽ-u razotkrila organiziranu grupu prevaranata na policama putnih osiguranja: Počinili 33 kaznena djela

Šarlota Brnčić

ilustracija: arhiva NL

ilustracija: arhiva NLRIJEKA – U nastavku kriminalističkog istraživanja Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU primorsko goranske zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela na štetu osiguravajućih društava, prijavljeno je šestero osoba s područja Primorsko-goranske županije, u dobi od 27 do 67 godina.
Riječ je o četvero hrvatskih državljana starosti 37, 39, 27 i 67 godina, koji su već ranije prijavljeni za istovrsna kaznena djela te dvojici hrvatskih državljana u dobi od 31 i 41 godine.


Policija ih sumnjiči da su od siječnja 2018. do siječnja 2020. godine ugovarali police putnih osiguranja s klauzulom otkaza putovanja zbog bolesti te pritom, uz zahtjeve za isplatu naknade dostavljali lažnu dokumentaciju, odnosno fiktivne račune putničkih agencija, preinačenu medicinsku i drugu dokumentaciju.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su tako oštetili osam osiguravajućih društava za sveukupno oko 374.000 kuna, pri čemu su pojedinačno stekli protupravnu imovinsku korist između 22.000 i 199.000 kuna.
Po završetku ovog dijela kriminalističkog istraživanja šestero osumnjičenih hrvatskih državljana prijavljeno je za još sveukupno 33 kaznena djela, i to za kaznena djela zlouporabe osiguranja, krivotvorenja isprava i prijevare.