uhićenja i pretresi

Korupcija: Policija potvrdila uhićenja 12 osoba u splitskoj gradskoj vlasti, gradili su nezakonito na Žnjanu i Mejama

Hina

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama u antikorupcijskoj akciji su uhićeni poduzetnici Mario Jukić i Zvonko Kotarac, njegov brat Ivan Kotarac, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, nekadašnja vijećnica Kerumovog HGS-a Danijela Špalj...SPLIT – Ravnateljstvo policije u utorak je potvrdilo da je zbog koruptivnih kaznenih djela na splitskom području uhićeno 12 osoba, nakon što su u jutarnjim satima krenula uhićenja i pretresi među ostalim i u sjedištu splitske gradske uprave, tzv. Banovini.


Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom, stoji u policijskom priopćenju.


Prema neslužbenim informacijama u antikorupcijskoj akciji su uhićeni poduzetnici Mario Jukić i Zvonko Kotarac, njegov brat Ivan Kotarac, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, nekadašnja vijećnica Kerumovog HGS-a Danijela Špalj, bivša voditeljica Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje grada Splita Lada Pocrnić Mladinić, njen muž Neven Mladinić i pomoćnica Ljiljana Poletti Kopešić inače viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja.
Uhićene su u dvije projektantice hotela te voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja Boris Marelja.


Nezakonita gradnja na Žnjanu i Mejama


Meta istrage su gradnja hotela Amphora na Žnjanu u vlasništvu Zvonka Kotarca i zgrade na Mejama, odnosno investitori, arhitekti i osobe koje su im izdavale potvrde. Na teret im se navodno stavlja zlouporaba položaja i ovlasti, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, davanje i primanje mita…


Splitski odvjetnik Vinko Ljubičić medijima je potvrdio da zastupa osumnjičenog Kotarca, no o detaljima slučaja nije želio govoriti.


Glasnogovornica gradske uprave Kristina Čuvalo za Hinu je potvrdila da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno.


Splitski gradonačelnik ili netko od njegovih zamjenika još se nisu oglasili o ovom slučaju.


Uhićene očekuje ispitivanje u Uskoku, nakon čega će osumnjičenici za koje će tužiteljstvo zatražiti određivanje istražnog zatvora biti dovedeni pred suca istrage splitskog Županijskog suda.