TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Podignuta optužnica protiv vozača koji je na Drenovi usmrtio pješakinju koja je gurala kolica s djetetom

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELLRiječko Općinsko državno odvjetništvo završilo je istragu te podiglo optužnicu protiv 53-godišnjeg vozača koji je 11. veljače oko 9.40 sati teretnim vozilom na Drenovi usmrtio pješakinju koja je gurala dječja kolica. Kao što smo prethodno izvještavali, nalazio se za upravljačem teretnog vozila Mercedes, čakovečkih registarskih oznaka te je na uzbrdici nepropisno obilazio pješakinju.


Optužnicom mu se konkretno stavlja na teret da je, upravljao teretnim vozilom protivno članku 43. stavku 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, olako držeći da neće ugroziti ostale sudionike u prometu. Tereti ga se da se prilikom obilaženja pješakinje, koja je hodala uz rub ceste prema obiteljskoj kući i gurala dječja kolica s djetetom u njima, nije uvjerio može li obilaženje obaviti bez opasnosti za pješakinju.


Nadalje, da je prilikom obilaženja, bočnim dijelom vozila udario u pješakinju i oborio ju na kolnik zajedno s dječjim kolicima te zadnjim desnim kotačima prešao preko nje nanijevši joj teške tjelesne ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće. Dijete u kolicima, srećom, nije ozlijeđeno.