Ispitani u ŽDO-u Osijek

Plinskim pištoljem i elektrošokerom na djelatnicu zlatarne

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

U nakani da se okoriste, ušli u privatnu zlatarnicu naoružani plinskim pištoljem i elektrošokerom te prišli djelatniciDvojica razbojnika, 37-godišnjak i 43-godišnjak, koji su u petak ujutro uhvaćeni na djelu ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, te je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora protiv obojice zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.


Kako je priopćeno iz odvjetništva, sumnjiče se da su oko 10 sati u Šamačkoj ulici u Osijeku, po prethodnom dogovoru i zajedno, u nakani da se okoriste, ušli u privatnu zlatarnicu naoružani plinskim pištoljem i elektrošokerom te prišli djelatnici (1975.).


Osnovano se sumnja da su joj vezali ruke, a kada je ona počela vikati uperili su plinski pištolj prema njoj govoreći joj da šuti, a potom su je odveli u stražnji dio poslovnog prostora i naredili da legne, te joj zalijepili traku preko usta i oko koljena. Potom su iz vitrina uzimali nakit, ali su ih u dovršenju djela spriječili policijski službenici Prve policijske postaje Osijek.
Drugoosumnjičenom se na na teret stavlja i da je na adresi svog boravišta u Osijeku, suprotno odredbama Zakona o oružju neovlašteno posjedovao više komada streljiva za automatsko oružje čiji posjed je građanima zabranjen.