SASTANAK NA VRHU

Plenković se sastao s Đukanovićem i obećao: Hrvatska podupire suverenost i neovisnost Crne Gore

Hina

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

"Naglašeno je i kako članstvo u NATO-u ima strateško značenje za Crnu Goru, ali i za stabilnost cijelog jadranskog bazena te jugoistočne Europe", dodaje se.ZAGREB – Hrvatska podupire suverenost i neovisnost Crne Gore i njen europski put, priopćio je ured predsjednika vlade Hrvatske, nakon sastanka Andreja Plenkovića s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.


“U kontekstu recentnih događanja u Crnoj Gori, razmijenjena su mišljenja o tamošnjoj političkoj situaciji. Hrvatska kao i dosad podupire suverenost i neovisnost Crne Gore, kao i njezin put prema članstvu u Europskoj uniji, koji nema alternativu”, navodi se u priopćenju ureda predsjednika vlade.


“Naglašeno je i kako članstvo u NATO-u ima strateško značenje za Crnu Goru, ali i za stabilnost cijelog jadranskog bazena te jugoistočne Europe”, dodaje se.
Plenković i Đukanović također su razgovarali o bilateralnim odnosima, rješavanju otvorenih pitanja i položaju hrvatske manjine u Crnoj Gori.


“Predsjednik Vlade Plenković poručio je kako očekuje nastavak aktivnosti koje će omogućiti institucionalnu, financijsku i projektnu potporu te očuvanje prava i identiteta hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori”, navodi se u priopćenju.


Sugovornici su ocijenili da su hrvatsko-crnogorski odnosi dobri i prijateljski.


Đukanović se ranije sastao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, na čiji je poziv došao u službeni posjet Hrvatskoj, i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.