BANSKI DVORI

Plenković primio crnogorskog ministra vanjskih poslova: Snažno podržavamo europski put Crne Gore

Hina

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sugovornici su naglasili kako je očuvanje stabilnosti u regiji zapadnog Balkana u interesu obiju zemalja, posebice u kontekstu ruske agresije u Ukrajini.ZAGREB – Premijer Andrej Plenković u utorak je u Banskim dvorima primio crnogorskog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića s kojim je razgovarao o stabilnosti u regiji i europskom putu Crne Gore, priopćila je vlada.


Premijer je ministru istaknuo da je Hrvatska zainteresirana za daljnje razvijanje bilateralnih odnosa s Crnom Gorom kao bliskim susjedom i saveznikom u NATO savezu,


Sugovornici su naglasili kako je očuvanje stabilnosti u regiji zapadnog Balkana u interesu obiju zemalja, posebice u kontekstu ruske agresije u Ukrajini.
Plenković je ponovio kako će Hrvatska nastaviti snažno podupirati europski put Crne Gore te i dalje prenositi vlastita iskustva iz integracijskog procesa. Daljnja skrb o hrvatskoj manjini u Crnoj Gori također ostaje prioritet za Hrvatsku, dodao je.


Plenković i Krivokapić izrazili su zadovoljstvo i zajedničkim otkrivanjem spomen-ploče na Visu crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću koji je tijekom agresije na Hrvatsku odbio sudjelovati u napadima na hrvatske gradove, stoji u priopćenju.