HRVATSKI PREMIJER

Plenković posjetio Pag: “Sukob interesa Tomaševića i njegovih zamjenika je “breaking news”, oko Frke Petešića smo sve raščistili”

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Na dodatna pitanja o Frki Petešiću Plenković nije htio odgovarati. “Ne može. Sad smo u Novalji, radi Novalje, radi Ličko-senjske županije. Nemamo što raščišćavati, sve smo raščistili", poručio je premijer.Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjeti Zadarskoj županiji i otoku Pagu, javlja Televizija N1.


Rekao je da želi podržati sve aktivnosti koje se provode u infrastrukturnim projektima na Pagu, kao i sve druge projekte.


Spomenuo je kako se Novalja razvija stalno te da nije zabilježila pad stanovnika prema zadnjem popisu.
Komentirao je i aktualne političke teme. Povjerenstvo za sukob interesa je reklo da pokreće postupak vezan uz stan Zvonimira Frke Petešića.


“Mislim da je breaking news koji bi trebao vrištiti u eteru to da je Povjerenstvo reklo da su gradonačelnik Zagreba Tomašević i dvoje njegovih zamjenika prekšili zakon. To je jedino što sam ja vidio u vezi Povjerenstva danas”, rekao je dodajući da za Frku Petešića nije vidio.


Foto galerija: Premijer Plenković u Novalji Foto: Sergej Drechsler


Oporba tvrdi da Plenkovića ego priječi da zajedno surađuju oko demografske obnove te da je nervozan.


“Njihov je posao da nešto govore i da nešto kritiziraju. Posao javnosti je da prati tko što radi. Ja sam Ivanu Penavi potpuno odgovorio na zastupničko pitanje (o demografskoj obnovi). Da mi nismo spremni na suradnju, to jednostavno nije točno”, rekao je Plenković.


Je li zaista omaška ako se ne provjerava je li na istoj adresi cijela obitelj, kao u slučaju “To je trivijalno pitanje. On je državni dužnosnik, ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan, kao što ga imaju svi drugi dužnosnici. Ima ista prava kao i svi drugi. Točka”, rekao je Plenković.


Foto galerija: Andrej Plenković na Pagu (2. dio) Foto: Sergej Drechsler


Na dodatna pitanja o Frki Petešiću Plenković nije htio odgovarati.


“Ne može. Sad smo u Novalji, radi Novalje, radi Ličko-senjske županije. Nemamo što raščišćavati, sve smo raščistili. Imate li bilo koje drugo pitanje koje je relevantno za hrvatsku javnost? O bilo čemu? Ništa? Hvala, doviđenja”, kazao je.


Foto galerija: Andrej Plenković u posjetu Pagu Foto: Sergej Drechsler