HRVATSKI PREMIJER

Plenković odgovorio Vučiću: ‘Hrvatska nema skrivenu agendu rušenja bilo koje vlasti u susjedstvu’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Ja ne znam zašto se oni opterećuju s onime što čitaju u hrvatskim medijima ili portalima. Kada bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susjednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bi mi škrto razgovarali jako puno godina", dodao jeZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u utorak, nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao kako je Zagrebu u interesu rušenje njegove vlasti, kako Hrvatska nema skrivenu agendu rušenja bilo koje vlasti u susjednoj državi, dodavši da se Beograd previše opterećuje pisanjem hrvatskih medija.


“Hrvatska vlada i hrvatske institucije nemaju nikakvu skrivenu agendu da ruše bilo koju vlast u bilo kojoj susjednoj državi pa ni u Srbiji”, kazao je Plenković novinarima u utorak nakon obilježavanja Dana državnosti kod Spomenika domovini.


“To je svakome jasno. Ja ne znam zašto se oni opterećuju s onime što čitaju u hrvatskim medijima ili portalima. Kada bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susjednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bi mi škrto razgovarali jako puno godina”, dodao je.
Istaknuo je i da Hrvatska želi unaprijediti odnose sa svim susjedima.


“Srbiji želimo stabilnost i da rješava svoje probleme unutar Srbije”, dodao je.


Vučić je dan ranije rekao da je Zagrebu i Prištini interes rušenje vlasti prosvjedima jer time slabi Srbija, dok bi im odgovarala “ona Srbija koja neće da štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji ili koja ne bi bila regionalno konkurenta, jednako slaba kao u vrijeme Borisa Tadića”.


Na pitanje o hrvatskom kontingentu u KFOR-u, Plenković je potvrdio kako hrvatski vojnici “nisu uključeni ni na koji način u ove incidente koji su se dogodili jučer”, referirajući se na sukobe KFOR-a i srpskih prosvjednika na sjeveru Kosova.