PREMIJER U ISTRI

Plenković: “O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno”

P. N.

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

“Mislim da HDZ ne bi smio biti anatemiziran. Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika, nego je pomogla sve velike projekte ovdje”, naglasio je Plenković.Županijski odbor HDZ-a Istarske županije održao je sjednicu u Svetom Petru u Šumi, javlja Televizija N1.


Nakon sjednice održana je konferencije za medijem a izjavu je dao i premijer Andrej Plenković.


Kazao je o čemu se razgovaralo na županijskom odboru istaknuvši da je Istra bitna u razvoju Hrvatske.
O otvaranju Pelješkog mosta i pozivu predsjedniku Zoranu Milanoviću rekao je: “Ono što će se dogoditi je kraj radova, konačno spajanje, a pravo otvaranje, završetak cijelog projekta, bit će iduće godine. Mi koji smo operativno involvirani, a Vlada je, bit ćemo tamo. Nisam se bavio pozivima. Dogodine će biti fešta pa će svi koji su podržavali taj projekt moći biti tamo.”


Istra ima sjajne brojke, dodao je. “Kozlevac je zadovoljan, imamo odličan odnos”, kazao je Plenković.


HDZ u Istri stoji bolje nego ikad prije. “Mislim da HDZ ne bi smio biti anatemiziran. Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika, nego je pomogla sve velike projekte ovdje”, naglasio je Plenković.


Na pitanje što se događa u Srbu povodom čega je SNV održao konferenciju za medije o “nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba”, Plenković je rekao:


“Pročitao sam što se zbiva. Prema sadašnjem zakonu sve mehanizme koje imaju policija i sudovi, tu su za poduzimanje mjera. Koliko sam shvatio, policija je već djelovala i djelovat će ponovno ako treba.”


“O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno”, istaknuo je odgovarajući na pitanje kad će se razgovarati o inicijativi zabrane korištenja pozdrava ZDS.


O sastanku s predstavnicima žrtava NDH, rekao je: “Dogovorit ćemo se.”