BESKRAJNA POLEMIKA

Plenković: “Moram odgovarati Milanoviću da ne ispadne da imamo političku naciju kukavica, eunuha i ušutkanih jadničaka”

P. N.

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Budimo realni, da sve ovo što slušate od Milanovića govorim ja kao predsjednik HDZ-a, da govorim to mjesecima, pa nas bi vilama izbacili iz Banskim dvora, zapalili bi Gornji grad, tu (središnjica HDZ-a) bi bombe letjele kroz prozor, rekao je predsjednik Vlade.U središnjici HDZ-a održana je konferencija za novinare na kojoj govore nositelj liste HDZ-a za Gradsku skupštinu Grada Zagreba Mislav Herman i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović. Konferenciji je prisustvovao i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, javlja Televizija N1.


Novinari su Plenkovića upitali i o odnosu s predsjednikom Zoranom Milanovićem.


“Trebali ste napraviti kompilaciju Milanovićevih uvreda svima…. Ako imate nekoga tko u dokolici sipa salve uvreda na osobnoj razini i na taj način ostavi dojam da je to nešto normalno – ovako se normalni ljudi ne ponašaju – onda imam odgovornost odgovoriti na to jer ćemo inače ušutkati cijelu naciju. Nije to prepucavanje. Jučer plače da ne smijemo napisati priopćenje o citatima gospođe Đurđević, a onda ušutkava. Mi odgovaramo primjereno onome što čujemo i kako nas se napada. Ja jednostavno nemam drugog izbora nego u fušu odgovarati, da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, eunuha i ušutkanih jadničaka. To je vrlo važno”, odgovorio je premijer.
Plenković kaže da je jasno vidljivo da Milanović pomaže SDP-u u kampanji. “Neka, što više on pomaže njima, to je Grbin nevidljiviji”, rekao je.


“Mi imamo svoj posao, mi ćemo svoj posao raditi i dalje, a to je da u Hrvatskoj svi imaju plaću, u Hrvatskoj imamo više osiguranika nego lani i 2018. Ovo što ja radim u fušu je politički sport, moj glavni posao je ovo što je važno, gospodarski rast, zaposlenost, covid dodatak za umirovljenike, povrat poreza za mlade…”, dodao je Plenković.


“Što je punchline? Budimo realni, da sve ovo što slušate od Milanovića govorim ja kao predsjednik HDZ-a, da govorim to mjesecima, pa nas bi vilama izbacili iz Banskim dvora, zapalili bi Gornji grad, tu (središnjica HDZ-a) bi bombe letjele kroz prozor. To su realnosti hrvatske političke scene. Imate isključivu i licemjernu ljevicu koja šuti jer joj paše da netko vulgarno i lažno napada HDZ. To je ta jadna i kukavička politička javnost koja šuti. Mi nismo tu da šutimo”, rekao je Plenković.