SJEDNICA VLADE

Plenković: “Milanoviću sam uputio prijedlog o daljnjem produljenju mandata ravnatelju SOA-e Danijelu Markiću”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Netočna je teza oporbe da je inflacija pojela rast plaće, one su u našem mandatu rasle za 30 posto”, dodao je i podsjetio da inflacija usporava. “Mađarska, Rumunjska, Češka, Slovačka i Poljska imaju sada veću stopu inflacije, napomenuo jeSjednica Vlade održana je danas s početkom u 9 sati, javlja Televizija N1.


Na dnevnom redu su bile odluke o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom dva plovila – mobilne brodice ljekarne s medicinskom i uredskom opremom i softverom, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.


Na sjednici Vlade bilo je i Godišnje izvješće o radu Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2023., te Izvješće o namjenskom trošenju sredstava za isplatu pomoći za opskrbu energijom ugroženih kupaca u 2023.
Premijer Andrej Plenković na početku je podsjetio na 29. obljetnicu akcije Bljesak. “Bilo je, kao i uvijek dostojanstveno s poštovanjem prema pripadnicima koji su stradali u toj akciji. Obljetnicu smo obilježili is prvim preletom Rafalea te pokazali građanima novu sposobnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, rekao je i podsjetio na obljetnicu u Borovu selu.Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata. “U krizama smo također osigurali i plaće za zaposlene u privatnom sektoru. Netočna je teza oporbe da je inflacija pojela rast plaće. To je netočno jer plaće su u našem mandatu rasle za 30 posto”, dodao je i podsjetio da inflacija usporava.


“Mađarska, Rumunjska, Češka, Slovačka i Poljska imaju sada veću stopu inflacije, napomenuo je.


“Ukupno smo u plusu, u odnosu na plaćenu EU članarinu, 14,5 milijardi eura, u ovih deset godina koliko smo članica”, naveo je premijer.


Podsjetio je da je sutra Dan vatrogastva te im čestitao i zahvalio na njihovom važnom i odgovornom poslu. “Donijeli smo novi zakon o vatrogastvu gdje smo naglasili da nam je bitan moderan i djelotvoran sustav, i donijet ćemo nove pravilnike. Mi smo u zadnjih 8 godina investirali nešto manje od 600 milijuna eura”, rekao je.


Dodao je da će danas povodom dana grada posjetiti Vukovar te naveo sve investicije Vlade u taj grad.


“Danas sam uputio prijedlog predsjedniku RH o daljnjem produljenju mandata ravnatelju SOA-e Danijelu Markiću kako bi mogla nastaviti dalje funkcionirati”, otkrio je Plenković.