PREMIJER ODGOVORIO PREDSJEDNIKU

Plenković: “Milanović se ponaša kao jedan iskompleksirani, ljubomorni lažljivac, nema nikakvog špijuniranja”

P. N.

foto: Olivier Hoslet/Pool via REUTERS

foto: Olivier Hoslet/Pool via REUTERS

"Ovaj stil dolazi isključivo s njegove strane. Kad bude takvih napada, bit će i ovakvih odgovora da ne bi mislio da će mene impresionirati kao što imam dojam da zašute svi na koje se obrecne amo ako ga krivo pogledaju", rekao je Plenković.Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković danas je u Vinkovcima nastavio svoju polemiku s predsjednikom Zoranom Milanović.


Naravno, nastavljena je gruba retorika između njih dvojica, retorika koja prelazi rub osobnog vrijeđanja.


“Nisam gledao ni slušao sve ovo što je bilo jedna bujica i salva uvreda, rekao je na početku Plenković, a zatim nastavio.
“Mislim da se Milanović ponaša kao jedan iskompleksirani, ljubomorni lažljivac, to je okvir koji mogu zaključiti. Znam tko je trebao biti drugi kandidat, ali se taj ne želi uvlačiti u ovo što Milanović radi Zlati Đurđević.


Postoje ljudi koji bi od mene i većine dobili podršku u roku od pet minuta. Suprotno od ovoga što Milanović govori.


Nema nikakvog špijuniranja, nego kulturan poziv za prijedlog predsjednika Vrhovnog suda. A te tlapnje i laži da ga netko špijunira koje pušta u eter ne idu”, rekao je Plenković i dodao kako će se predsjednik Vrhovnog suda svakako izabrati, ali da to neće biti na silu.


“Ovaj stil dolazi isključivo s njegove strane. Kad bude takvih napada, bit će i ovakvih odgovora da ne bi mislio da će mene impresionirati kao što imam dojam da zašute svi na koje se obrecne amo ako ga krivo pogledaju.


To neće ići. A to koliko je bio nesposoban kao premijer, kakav je neradnik bio, o tome se pričaju priče”, kazao je Plenković.


Osvrnuo se i na dug prema veledrogerijama.


“Svaki put kad smo uoči važnih datuma, evo pritiska, PR agencija, pokušaja da se nešto naplati. Stvar ide kako ide, mi ćemo na temelju razgovora koje smo vodili ministar financija, ministar financija i ja riješiti dio tih dugova i proces će ići dalje, bolnice će dobiti lijekove.


Tražio sam od Beroša i Marića da zagrebu malo u te dugove, u odgovornost ravnatelja svih zdravstvenih ustanova pa da vidimo koji se to troškovi i kako se gomilaju, ima li tu možda nepotrebnih troškova”, rekao je Plenković.