SASTANAK ZNANSTVENOG SAVJETA

Plenković: “Hrvatska će ostati u narančastom, dobro je što imamo puno manje umrlih i hospitaliziranih”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

“Stožerove mjere su dobile potporu. Ono što je dobro da vidimo trend da broj hospitaliziranih nije više u istim omjerima nego ranije, puno je manje umrlih i hospitaliziranih”, rekao je.Danas su se sastali članovi Vladinog Znanstvenog savjeta.


Nakon sastanka medijima se obratio premijer Andrej Plenković, javlja Televizija N1.


“Vrlo sadržajna rasprava, visok stupanj konsenzusa o tome kako je potrebno potaknuti dodatno građane koji imaju rezerve prema cijepljenju. Svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od covida-19”, kazao je Plenković.
“Stožerove mjere su dobile potporu. Ono što je dobro da vidimo trend da broj hospitaliziranih nije više u istim omjerima nego ranije, puno je manje umrlih i hospitaliziranih”, rekao je.


ECDC sutra objavljuje novu koronakartu.


“Kažu ovi naši koji računaju da bi trebali ostati narančastim, takav je izračun. Ja mislim da ćemo biti narančasti. Uzdam se u odgovornost ljudi”, rekao je.


“Već je sad jasno da će ova sezona biti bolja nego lanjska, ali nije to dovoljno”, dodao je.


Osvrnuo se i na objavu HUBOL-a koji traži izbacivanje Gordana Lauca iz Savjeta.


“Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude”, rekao je Plenković, dodajući da su članovi Savjeta tu za konzultacije te da su u Savjetu na dobrovoljnoj bazi.


Objave Lauca na Facebooku nije htio komentirati.


“Čini mi se da nastoji biti stručan i konstruktivan. Ja niti potpisujem to što on govori niti on govori u ime Vlade. Cijepljenje vas štiti. Kakvo rušenje autoriteta? Da se vi time ne bavite, ne bi o tome nitko govorio. Jako malo ljudi prati sve što činimo, iznenadili bi se. Da prati, bilo bi 90 posto cijepljenih”, pojasnio je Plenković.


Premijer se osvrnuo i na spajanje Pelješkog mosta.


“Mislim da je to veliki projekt za Hrvatsku, zahvaljujem se svima koji su pridonijeli tome. Fizičko spajanje je fascinantan događaj, drago mi je da se to realiziralo. U mandatu naše vlade smo učinili sve da se ubrzaju procedure. Most je arhitektonski prekrasan, osjećam se sjajno”, istaknuo je.


“Postojat će pet velikih postignuća koja će ostati iza naše druge vlade: Pelješki most, dogodine ćemo ući u schengenski prostor, učio ćemo u europodručje 2923., doći će nam Rafali i peto, kroz godine pred nama obnavljat ćemo Zagreb i Banovinu”, naveo je premijer.