Hrvatski premijer

Plenković: “Doći će do određenih prilagodbi u proračunu, bit će mjesta za projekte u poljoprivredi, demografiji i iseljeništvu”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Ministra poljoprivrede Josipa Dabru podržao je po pitanju diplome. “On je sve na tu temu rekao i pojasnio”, odgovorio je Andrej PlenkovićPremijer Andrej Plenković u Bjelovaru je na HDZ-ovom skupu za europske izbore, a trebao je i obići radove na brzoj cesti dionice DC 12 Farkaševec-Bjelovar, no to se odgodilo zbog lošeg vremena, javlja Televizija N1.


Tim povodom dao je i izjavu za medije. Najprije je izrazio zadovoljstvo listom HDZ-a.


“Naš program je vrlo jasan i zove se “Hrvatska, snažna i važna”. Imamo ljude s izuzetnim znanjima i kompetencijama, ali i velikim iskustvom”, kazao je Plenković pa dodao:
“Današnji dan je jako važan jer politikom modernog suverenizma želimo kapitalizirati međunarodni položaj Hrvatske.”


Još se jednom pohvalio uspjesima i povećanjem standarda, kao i mehanizmima za bitke s raznim krizama.


“Dosad smo povukli 20,5 milijardi europskih sredstava, a uplatili 6,5 milijardi. U plusu smo 14 milijardi eura”, istaknuo je premijer.


Domovinski pokret najavio je da će tražiti rebalans proračuna.


“Trenutno smo u fazi da se trojica novih članova Vlade iz Domovinskog pokreta detaljno familiziraju s novim resorima pa ćemo nastaviti zajedno provoditi program Vlade. Doći će do određenih prilagodbi i nastojat ćemo realizirati ciljeve zajedničkog programa pa će u tom kontekstu sigurno biti mjesta za realizaciju projekata koji se tiču poljoprivrede, demografije i iseljeništva”, kazao je Plenković.


Ministra poljoprivrede Josipa Dabru podržao je po pitanju diplome.


“On je sve na tu temu rekao i pojasnio”, odgovorio je Andrej Plenković.