PREMIJER KOMENTIRAO IZBORE

Plenković: “HDZ je pokazao da je najjači, čestitam Cappelliju na odličnom rezultatu”

P. N.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Vrlo je značajno za HDZ da je Gari Cappelli ostvario odličan rezultat, gdje po prvi puta Zlatko Komadina nije pobijedio u prvom krugu, i to protiv bivšeg ministra turizma.Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se u stožeru javnosti kako bi prokomentirao rezultat, javlja Televizija N1.


“Drago mi je nakon prvog kruga čestitati svima, posebno svima koji su dali povjerenje HDZ-u i partnerima. Naš rezultat je jako dobar, pobjednički, kao što smo očekivali kad se pogleda ukupni rezultat. HDZ će opet iz ovih izbora izaći kao stranka koja u petoj godini mandata naše Vlade ima i najviše župana, i najviše gradonačelnika, i najviše općinskih načelnika.


Drago mi je da su četiri kandidata pobijedila izravno za župane, a čestitam i prvoj od dvije županice koje ćemo sigurno imati Antoniji Jozić u Požeško-slavonskoj županiji. HDZ će na razini županija igrati u drugom krugu u osam županija u kojima smo u vodstvu, a isto tako igramo egal utakmicu u tri županije.
Vrlo je značajno za HDZ da je Gari Cappelli ostvario odličan rezultat, gdje po prvi puta Zlatko Komadina nije pobijedio u prvom krugu, i to protiv bivšeg ministra turizma.


Što se tiče gradova, mogu čestitati Ivanu Radiću na uvjerljivoj utakmici u Osijeku, vjerujem da ima već većinu u Vijeću. Čestitka i Vici Mihanoviću koji je drugi u prvog krugu, dat ćemo mu maksimalnu podršku da HDZ zadrži i Split. Čestitam Josipu Ostrogoviću koji je u Rijeci ostvario sjajan uspjeh. Posebne čestitke Davor FilIpoviću koji je za stranku nova kvaliteta, koji se fantastično isprofilirao u ovoj kampanji, dobili smo političara pravog formata, ovo je nova generacija HDZ-ovih političara u gradu Zagrebu. Vjerujem da će oni stjecati i više iskustva i nuditi još bolja rješenja za Zagreb”, rekao je Andrej Plenković.