OBIJESNI PREKRŠITELJI

Ovo su rekorderi po ludostima u prometu: Pravomoćno osuđeni, ali i dalje voze pijani i bez vozačke

Šarlota Brnčić

SNIMIO: MARIN ANICIC

SNIMIO: MARIN ANICICNeodgovornim i jednostavno rečeno nepopravljivim vozačima na cestama čini se da ovih dana nema kraja.
Jedan od njih je usred bijela dana u Čemincu, doživio prometnu nesreću, srećom samo s materijalnom štetom. Automobilom je upravljao 21-godišnjak iz Čeminca, koji nema vozačku dozvolu, te je uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Vozač je unazad 3 godine 3 puta pravomoćno osuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen, a odlukom Općinskog suda mu je produženo zadržavanje na 7 dana.


Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 21.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U Novom Nevesinju, u nadzoru prometa zaustavljen je automobil kojim je upravljao 31-godišnjak iz Jagodnjaka, a koji također nema položen vozački ispit. Vozač je unazad 3 godine 3 puta pravomoćno osuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Odlukom Općinskog suda određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana.


Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U Josipovcu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač automobila, 51-godišnjak iz Josipovca, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika te udario u parkirani teretni automobil. Alkotestiranjem je 51-godišnjaku evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu. Unazad 3 godine, vozač je 2 puta pravomoćno osuđen za upravljanje motornim vozilima pod utjecajem alkohola te je uhićen.
Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 16.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.