Rimčev auto

Otkriveno tko je Neverom jurio 232 km/h: “Nemam komentara, policija je sve rekla”

Portal Novi list

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Nemam komentara, policija je rekla sve, a za sve ostalo obratite se kompaniji, rekao je Krešo Ćorić, šef prodaje u Rimac AutomobilimaDruštvenim mrežama proširio se video u kojem muškarac odjeven u jaknu i kapu s oznakama Rimac Automobila juri Rimčevom Neverom brzinom od 232 kilometra na sat Jadranskom magistralom u blizini Dubrovnika.


Ova moćna električna jurilica i najsnažniji auto u povijesti ovih se dana u Dubrovniku predstavlja potencijalnim kupcima, a doletilo ih je 80 iz svih krajeva svijeta.


Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg, novom Rimčevom jurilicom magistralom je brzinom od 232 kilometra na sat, što je čak 142 km/h više od dozvoljenog na toj dionici, vozio šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić.


Ni potvrdio niti demantirao
Iz Rimac Autmobila nisu službeno potvrdili ovu informaciju.


Na njegovom Instagram profilu, koji je u međuvremenu zaključan, objavljene su fotografije koje ukazuju kako bi se moglo raditi baš o njemu.


Ćorić na fotografiji ima iste rukavice kao u videu, a na snimci se u jednom trenutku vidi i njegovo lice.No, iz Rimac Automobila nisu htjeli potvrditi da se radi o njihovom šefu prodaje, već su rekli kako takve informacije može dati samo policija.


“Nemam komentara, policija je rekla sve, a za sve ostalo obratite se kompaniji”, rekao je Jutarnjem Krešo Ćorić.


Nije ni potvrdio niti demantirao da je baš on bio za volanom jurećeg automobila.


Kazna do 15.000 kuna


Dubrovačko-neretvanska policija podnijet će optužni prijedlog protiv vozača, koji je na magistrali kod Dubrovnika, gdje je ograničenje 90 km/h vozio 232 km/h u Neveri, najnovijem modelu Rimac Automobila.


“Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, proveden je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, poručuju iz policije.


Napominju kako im nije prijavljena nikakva testna vožnja automobilom po toj prometnici.


Konačnu visinu novčane kazne određuje prekršajni sudac, ali za ovaj prekršaj predviđena je kazna od pet do 15.000 kuna te jednomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.


Rimac: Vozač iz video se sam javio policiji


Na Facebooku je reagirao Mate Rimac koji piše kako je šteta da je vijest o jurnjavi dala negativan kontekst nakon premijere auta.“Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…).


Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao sto su i novinari prošli tjedan.


Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.


Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.


A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti – razvijen i proizveden u Hrvatskoj”, napisao je Rimac.


Policija: Nije


Kako neslužbeno doznaju 24 sata, vozač automobila bio je na prezentaciji Nevere, odjeven u službenu odjeću tvrtke, no prijava prekršaja na policiju nije bila njegova inicijativa, kako tvrdi Mate Rimac u Facebook objavi.


Policija je po objavi videa pronašla navedenog vozača, a on je tijekom operativne istrage priznao prekršaj.


Po Neveru stiže i Nico Rosberg?


Rimčevu “Neveru” u Dubrovniku bi, među ostalim zainteresiranim kupcima, navodno trebao “upoznati” svjetski prvak u Formuli 1, Finac Nico Rosberg, javlja Dubrovački vjesnik.Mate Rimac danas popodne stiže u dubrovačke Vrtove sunca, hotelski kompleks u Orašcu, gdje će se potencijalnim kupcima predstaviti 2 milijuna eura vrijedna “Nevera”, prva serijska jurilica izašla iz pogona u Svetoj Nedjelji.


U studenom 2020. godine Rosberg je u blizini Rijeke među prvima na cesti isprobao prototip Nevere. Suvozač mu je bio Mate Rimac, a Rosberg je o svemu snimio i gledani video.