DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE

Oteli ga, vozili satima po Dubravi te ga fizički napadali i prijetili mu

Šarlota Brnčić

ilustracija: arhiva NL/Sergej Drechsler

ilustracija: arhiva NL/Sergej DrechslerDovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje da je zajedno s još trojicom, za sada nepoznatih počinitelja, počinio razbojništvo i protupravno oduzimanje slobode na štetu 25-godišnjaka.


Naime, sumnja se da je 22-godišnjak 21. lipnja 2020. godine oko 12 sati u Zagrebu u Božjakovinskoj ulici, biciklom došao do automobila marke Citroen Berlingo, zagrebačkih registarskih oznaka, u kojem se nalazio oštećeni 25-godišnjak.


Nakon što je prišao automobilu, a s ciljem prisvajanja tuđe pokretne stvari, obratio se oštećenom i zatražio od njega novac i drogu. Nakon kraće prepirke između njih dvojice, automobilu je prišao još jedan zasad nepoznati počinitelj koji je fizički napao 25-godišnjaka te mu rekao da se pomakne na mjesto suvozača, a što je on u strahu za svoj život i učinio.
Osumnjičeni 22-godišnjak je tada, sumnja se, sjeo na mjesto vozača dok je do vozila došao i drugi za sada nepoznati počinitelj da bi zajedno s oštećenim sjeo na stražnje sjedalo automobila. Automobilom su potom došli do IX. Novoselskog odvojka gdje im se pridružio i treći zasad nepoznati počinitelj.


Tijekom vožnje osumnjičeni je zajedno s ostalim počiniteljima fizički napadao 25-godišnjaka te su mu verbalno prijetili da će mu oduzeti i život dok je u jednom trenutku 22-godišnjak uzeo oštećenom iz jakne mobitel, novčanik i novac.


Nakon nekoliko sati vožnje kroz Dubravu oštećeni 25-godišnjak je iskoristio trenutak kad se vozilo zaustavilo u Ulici Klin te je pobjegao u strahu za svoj život i sigurnost. Na križanju ulica Trnovčica i Klin je osumnjičeni 22-godišnjak, nakon bijega oštećenog, ostavio vozilo te je zajedno s trojicom u ovom trenutku nepoznatih počinitelja pobjegao.
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 650 kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.