ESKALACIJA NASILJA

Otac podivljao nakon što mu je Centar za socijalnu skrb uzeo dvoje djece: Ozlijedio zaštitarku, pa im demolirao ured

Šarlota Brnčić

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Osumnjičeni se oglušio na njene riječi i fizički nasrnuo na nju, ugurao je u hodnik kako bi pokušao proći pored nje dok je ona i dalje ustrajala u sprječavanju njegovog odlaska prema uredima, pri čemu se on odupirao i tom prilikom je lakše ozlijedio.Zagrebačka policija dovršila je krim istraživanjem nad 26-godišnjakom koji je jučer ujutro, a nakon što je bila izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji, napao socijalne radnice u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu.


Kako navode iz PU zagrebačke, on se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela »Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi« u pokušaju te »Oštećenje tuđe stvari«.
Naime, sumnja se da je 26-godišnjak jučer oko 9.50 sati, nezadovoljan postupanjem zaposlenica, došao ispred objekta institucije u Ulici Franje Jurinca u Ivanić Gradu te je glasno izražavajući nezadovoljstvo krenuo prema ulaznim vratima. U tom trenutku na vratima se nalazila zaštitarka koja ga je upozorila da ne može ući i zatražila da se udalji, a ujedno je i stala na ulazna vrata i na taj način mu blokirala ulaz.


Osumnjičeni se oglušio na njene riječi i fizički nasrnuo na nju, ugurao je u hodnik kako bi pokušao proći pored nje dok je ona i dalje ustrajala u sprječavanju njegovog odlaska prema uredima, pri čemu se on odupirao i tom prilikom je lakše ozlijedio. Nakon toga, s namjerom oštećenja prostora, uhvatio je portal detektora metala kojeg je istrgnuo i srušio prema vratima da bi zatim došao i do prijemnog stola koji je uhvatio rukama i bacio prema zidu, priopćili su iz policije.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.