Olujno i orkansko jugo

Orkansko i olujno jugo u Dalmaciji, snijeg u Gorskom Kotaru! Udari vjetra srušili dio krova Staračkog doma

Hina, P. N.

foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Vatrogasci su se popeli na krov Staračkog doma te dodatno pričvrstili preostali dio limenog krova kako bi spriječili i njegovo rušenje pred naletima snažnog juga, dodao je.Na jugu Hrvatske olujno i orkansko jugo stvorilo je brojne probleme: u općini Zadvarje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, između Omiša i Brela, udari vjetra srušili su dio krova Staračkog  doma, pri čemu, na sreću,  nitko nije stradao, izvijestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Zadvarje.


“Radi se o limenoj konstrukciji krova koja je pala na tlo odakle je uklonjena brzom intervencijom vatrogasaca,” rekao je Hini zapovjednik DVD-a Zadvarje Neno Bajić.


Vatrogasci su se popeli na krov Staračkog doma te dodatno pričvrstili preostali dio limenog krova kako bi spriječili i njegovo rušenje pred naletima snažnog juga, dodao je. Materijalna šteta nastala rušenjem dijela krova  Staračkog doma u Zadvarju naknadno će se utvrditi.


Snijeg u Gorskom Kotaru
U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg, zbog čega su  iz HAK-a upozorili vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.


Snažan vjetar u Dalmaciji


Na obali i otocima probleme stvara jak lebić s olujnim udarima. U Kaštelanskom zaljevu uslijed velikih valova dogodila se manja havarija: iz nepoznatog pravca more je donijelo jednu teglenicu i nasukalo je na plažu u Kaštel Starom.


U brojnim mjestima poplavljeni su niži dijelovi obale, a zbog olujnog vremena u prekidu su trajektne linije Split-Vis, Sumartin-Makarska i Ubli-Vela Luka-Split.