Obustava putovanja

Organizator krstarenja Carnival ima 2,1 milijardu dolara gubitka

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

U tromjesečnom razdoblju zaključno sa svibnjem Carnival Corp zabilježio je 2,1 milijardu dolara neto gubitka. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 4,37 milijardi dolaraBritansko-američki operator krstarenja Carnival Corp preliminarno je u četvrtak izvijestio da je drugo fiskalno tromjesečje zaključio s neto gubitkom od 2,1 milijardu dolara zbog obustave putovanja u pandemiji koronavirusa.


Prihodi operatera krstarenja gotovo su presušili zbog naloga o zabrani plovidbe koji je izdao američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.


Kompanije su bile prisiljene zadužiti se za milijarde dolara i prodavale su brodove kako kako ne bi bile prisiljene staviti ključ u bravu.
U tromjesečnom razdoblju zaključno sa svibnjem Carnival Corp zabilježio je 2,1 milijardu dolara neto gubitka. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 4,37 milijardi dolara.


Bilanca je na kraju drugog fiskalnog tromjesečja pokazivala 9,3 milijarde dolara gotovine i kratkoročnih ulaganja, što je za petinu manje nego na kraju prvog fiskalnog tromjesečja u kojem je puno uložio u pripremu brodova za putovanja.


Kompanija je potvrdila da očekuje gubitak i u aktualnom tromjesečju.