ODBIO ALKOTESTIRANJE

Oprez, pijani recividisti za volanom! U Senju provala u kamion, ukraden kompletan alat i pribor

Marin Smolčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLERPolicijski službenici Policijske postaje Otočac su u nedjelju, 29. siječnja u Otočcu zaustavili osobni automobil gospićke registarske oznake kojim je upravljao 32-godišnjak lokalac.


Utvrđeno je da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je temeljem rješenja izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Bio je vidno pijan, ali je odbio alkotestiranje.


On je uhićen, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu i kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 4000 eura i novom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci.
U vremenskom razdoblju od 25. do 27. siječnja 2023. godine u Senju, nepoznati počinitelj provalio je u teretni automobil gospićke registarske oznake u vlasništvu 39-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine . Pri tome je revni lopov ukrao je kompletan alat.


Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom s područja Gospića, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u petak, 27. siječnja 2023. godine u ugostiteljskom objektu prijetio ubojstvom 42-godišnjaku.


U sklopu kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni počinio i prekršaj iz Zakona o prebivalištu, jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljen, te mu je izdan obavezni prekršajni nalog.


On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.