Luksuz na hrvatski način

Nova turistička ponuda za imućnu klijentelu u Istri, helikopterom od vinarije do vinarije

Daria Mohorović

SNIMIO DUSKO MARUSIC CICI

SNIMIO DUSKO MARUSIC CICI

Ova atraktivna, no skupa usluga će činiti bitan element razvoja elitnog turizma na poluotokuU bogatoj turističkoj ponudi koje Istra nudi, od jučer je gostima na raspolaganju još jedan doživljaj; obilazak istarskih vinarija helikopterom. Ovaj ekskluzivni projekt, nazvan Heli-Fly Istria, rezultat je suradnje Turističke zajednice Istarske županije i Vinarije Rossi iz Vižinade, Cantine Saints Hills iz Višnjana i Meneghetti Wine Hotel & Winery iz Bala, a jučer je, pred mnoštvo uzvanika, predstavljen u Vinariji Rossi u Bajkinima, gdje će helikopter biti stacioniran. Priliku iskusiti ovu novu turističku uslugu prvi su imali predstavnici medija koji su svoje dojmove redom saželi riječju »fantastično«. Put helikopterom od Vinarije Rossi u Bajkinima do Vinarije Saint Hills u Višnjanu trajao je manje od pet minuta, pružajući izuzetan pogled na istarski krajolik, vinograde i more.


Ova atraktivna, no skupa usluga koja će, kako je rečeno, činiti bitan element razvoja elitnog turizma na Poluotoku, prezentirana je prije no što je helikopter poletio u smjeru novootvorene višnjanske vinarije.


Zahtjevni gosti


– Istra svake godine zaslužuje novu ponudu, a ovo je jedna od njih koja želi, doslovno, dostići visine. Iz jedne sasvim nove perspektive moći će se vidjeti istarski poluotok, unutrašnjost i priobalje, po čemu smo i poznati, poručio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, dodajući da je intencija kreirati cijelu mrežu atraktivnih iskustava u Istri. Cijene ove nove usluge, kako je rekao, kreću se od 500 do 1.500 eura, ovisno o paketu.
– Trenutno imamo tri heliodroma, u vinarijama i boutique hotelu, a do kraja godine ih očekujemo sveukupno najmanje deset. Ovo je novi produkt koji će posjetiteljima Istre ponuditi novi pogled na Istru, sugestivne i romantične prizore koji su mogući iz ptičje perspektive, nezaboravne doživljaje, luksuzne transfere za zahtjevnije goste i još mnogo dodatnih mogućnosti koje će našu regiju još jače definirati kao lifestyle destinaciju, »place to be« za istinske hedoniste, rekao je Ivošević.


Ekskluziva – Marko Ferenac, Denis Ivošević, Filip Rossi i Miroslav Plišo


Usluga koja predviđa nekoliko različitih modela vožnje helikopterom bit će dostupna tijekom cijele sezone, odnosno do 31. listopada. Ivošević je istaknuo i da je Istra već četiri godine partner Virtuosa, najveće asocijacije luksuznog turizma u svijetu, te da će ovakvi domišljati događaji zasigurno privući turiste visoke platežne moći. Najčešće su to parovi koji su spremni potrošiti 40 do 60 tisuća dolara tijekom svog desetodnevnog putovanja.


U sklopu ovog projekta, nude se takozvani »destinacijski paketi« koji će s bazne točke kod Vinarije Rossi uključivati i posjete Motovunu, Buzetu, Puli, Grožnjanu i Rovinju, ali i posjet atrakcijama u drugim hrvatskim županijama. Nudit će se i prijevoz do zračnih luka Trsta, Venecije, Trevisa, Rijeke, Zagreba, Zadra, Splita i Malog Lošinja.


Vrhunska ponuda


– Usudio bih se reći da smo najvinarskija općina u Istri, imamo više od milijun trsova vinove loze, naši vinari redovito osvajaju nagrade, pa tako s nedavno održane Vinistre imamo čak dva šampionska vina. Stoga nije čudo da u Vižinadi kreće jedan takav projekt koji će, ne samo našoj općini, već i cijeloj Istarskoj županiji, donijeti dodatnu vrijednost u smislu razvijenijeg, elitnijeg turizma kojemu svi zajedno težimo, naglasio je načelnik Vižinade Marko Ferenac.


Filip Rossi, jedan od vlasnika poznate istarske obiteljske vinarije Rossi, kazao je da ih veseli što je vizionarska ideja realizirana, kao i činjenica da su utemeljitelji heliturizma u Istri.
– Prva smo vinarija u Hrvatskoj koja je na svom imanju, u Bajkinima, izgradila heliodrom i to je uz našu premium ponudu bio ključan razlog zbog kojeg smo dvije godine za redom dobili jedan od najprestižnijih globalnih događaja u autoindustriji Legendary Moments by BMW. Zahvaljujući našem heliodromu, gosti koji traže autentične destinacije, dozu luksuza i vrhunsku ponudu za čas su u Istri iz bilo kojeg grada u Europi i mogu uživati u ljepotama našeg poluotoka, rekao je Rossi.


Let za pet osoba


Helikopter je u vlasništvu austrijske tvrtke Heli Salzkammergut iz Bad Ischla, a model koji će letjeti po Istri je Bell 206 Jet Ranger – jednomotorni laki višenamjenski helikopter s pet sjedala. Kako se moglo čuti od predstavnika austrijske tvrtke Heli Salzkammergut, svoje helikopterske usluge pružaju i u Grčkoj, Austriji i Njemačkoj, a drago im je da sada imaju priliku letjeti i u Istri.