Najavljen sporazum

Nova medijska kuća u Hrvatskoj: Stiže Bloomberg, preko Srbije. Stvaraju regionalnu mrežu

Jagoda Marić

foto: REUTERS/Eduardo Munoz

foto: REUTERS/Eduardo Munoz

"Odlučili smo izraditi djelotvornu medijsku multi-platformu usmjerenu ka ostvarivanju očekivanih ekonomskih rezultata, a njezin sadržaj mora se temeljiti na točnim i preciznim podacima...."Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, najavili su danas sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.


Pokretanjem platforme u 2022. godini Bloomberg Adria će, stoji u priopćenju, regionalno rastućoj poslovnoj zajednici donositelja odluka i budućim liderima pružati poslovne i financijske vijesti, analize i podatke putem televizijskih, tiskanih i mobilnih medija te društvenih mreža. Kažu da će se u svom radu oslanjati na snagu 2.700 novinara i analitičara Bloomberg News iz 120 zemalja diljem svijeta, a platforma će kombinirati lokalno izvještavanje i pokrivanje široke globalne ekonomije i tržišta. Dodaju i da će uključivati prevedeni Bloombergov sadržaj, kao i izvorno izvještavanje iz specijaliziranih uredništava u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu i Skopju.


– Odlučili smo izraditi djelotvornu medijsku multi-platformu usmjerenu ka ostvarivanju očekivanih ekonomskih rezultata, a njezin sadržaj mora se temeljiti na točnim i preciznim podacima. Bloomberg Adria ovim potezom dodatno širi svoj trag i utjecaj u svijetu. Jugoistočnoj Europi pružit će prvoklasne, kvalitetne informacije iz poslovnog života, kazala je, navodi se u priopćenju, Soo Kang, globalna voditeljica medijske distribucije Bloomberga.
U priopćenju se navodi i izjava Vladimira Lučića, predsjednika uprave Telkom Srbija, koji poručuje da je dostupnost relevantnih, i točnih informacija ključna za donošenje dobrih poslovnih odluka u poslovnom svijetu koji se mijenja velikom brzinom.


– Uzbuđeni smo što ćemo kroz stvaranje Bloomberg Adria surađivati s Bloomberg Media, kako bismo u Srbiju i na regionalno tržište donijeli točne i pouzdane vijesti iz svijeta biznisa, rekao je Lučić.